10 tips om je kinderen meer fruit te laten eten

Je kind fruit laten eten is niet altijd even gemakkelijk. Het is nochtans erg belangrijk dat kinderen hun dagelijkse portie fruit binnenkrijgen. Gemiddeld heeft een kind zo’n 150 gram fruit per dag nodig. De voedingsstoffen en vezels in het fruit zijn essentieel voor de gezondheid van je kind. De aanwezige vitamines en vezels zijn verschillend in elk stuk fruit. Daarom vind je enorm veel variatie in onze fruitmanden aan huis.

Met deze 10 handige tips leer je kinderen om voldoende fruit te eten:

 1. Eet samen fruit
  Geef je kind het goede voorbeeld en plan een moment in om samen fruit te eten. Zo heeft je kind niet het gevoel dat hij of zij alleen iets moet eten én heb je ineens wat quality time samen.
 2. Maak het fruit hapklaar
  Door het fruit voor te snijden en klaar te leggen, maak je de stap tot fruit eten al een stuk kleiner. Je kan ook kleiner hapklaar fruit voorzien zoals druiven en frambozen. Zo maak je er snel een aantrekkelijke snack van waardoor het gevoel van moeten eten enorm verminderd.
 3. Wees creatief met kleuren en vormen
  Variatie maakt fruit eten leuk. Door verschillende stukjes fruit op een satéstokje te steken, creëer je een meteen regenboog aan kleuren. Heb je voldoende tijd? Maak dan samen met de kinderen kunstwerkjes uit fruit. Met een beetje verveelding maken jullie samen leuke en vooral lekkere kunstwerkjes. Maak van fruit eten een feest.
 4. Betrek je kind bij het telen of plukken van fruit
  Door van fruit een activiteit te maken waar je kind aan mee kan werken, kan je kind al snel een stuk enthousiaster zijn om fruit te eten. Hij of zij heeft er echter mee voor gewerkt! Samen een klein moestuintje starten waar je bijvoorbeeld aardbeizaadjes plant en ziet groeien, kan die lekkere aardbeien wel 10 keer aantrekkelijker maken voor je kind. Je kan je kind ook eens meenemen naar een pluktuin. Zowel in de lente, zomer als in de herfst kan je seizoensfruit gaan plukken in verschillende pluktuinen.
 5. Variatie is leuk
  Er zijn zo veel verschillende soorten fruit dat je kind vast en zeker wel een favoriete fruitsoort heeft. Experimenteer samen met je kind en ontdek welke fruitsoort je kind het liefst eet. Introduceer bijvoorbeeld wekelijks een nieuw soort fruit dat jullie samen proeven. Of maak samen een fruitsalade met verschillende soorten fruit.
 6. Bak en kook samen met fruit
  Er zijn allerlei leuke recepten met fruit. Zo tover je fruit om tot een lekkere, verleidelijke hap. Het is misschien wat minder gezond en niet voor elke dag, maar samen een appeltaart of bananenbrood bakken, biedt de kans om allerlei positieve associaties met fruit te leggen. Of een keertje samen appelmoes maken voor bij het avondeten. Het zijn stuk voor stuk kansen om je kind te laten wennen aan het eten van fruit.
 7. Maak er een verrassing van
  Door een gevarieerde fruitmand te bestellen, kan je samen met je kind nieuwe fruitsoorten leren kennen. Een fruitmand zit boordevol verrassingen die je samen met je kind kan ontdekken. Het is een beetje zoals samen met je kind een spannend cadeautje opendoen.
 8. Laat je kind mee fruit kiezen in de supermarkt
  Neem je kinderen een keertje mee naar de supermarkt en laat ze zelf kiezen welke stukken fruit ze willen meenemen. Zelfgekozen fruit is namelijk veel leuker dan fruit dat mama of papa hebben meegenomen.
 9. Maak smoothies
  Smoothies maken is een van de meest gemakkelijke manieren om je kind fruit te doen eten. Mix wat melk of yoghurt met verschillende soorten fruit en je kan je kind een heerlijk drankje aanbieden!
 10. Leg uit waarom fruit zo gezond is
  Soms helpt het kinderen ook om te weten waarom fruit eten zo belangrijk is. Je kan per fruitsoort de voordelen uitleggen. Leer je kinderen dat perzikken en aardbeien ervoor zorgen dat ze minder snel ziek worden, of dat ze een energieboost krijgen van kiwi's.

Onze fruitmanden ontdekken?

Bestel onze fruitbox vandaag nog!