De voordelen van kantoorfruit

Een extra dosis vitaminen en mineralen

Het eten van vers fruit heeft een heleboel gezondheidsvoordelen. Fruit zit boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen die het immuunsysteem versterken en ervoor zorgen dat je jezelf sterker en gezonder voelt.

Hier zijn de meest voorkomende vitamines en mineralen die je in jouw fruitmand op kantoor of aan huis kan terugvinden en welke voordelen ze bieden.

  • Vitamine C: Beschermt en versterkt het immuunsysteem. Komt voor in alle citrusvruchten.
  • Vitamine A: Bestrijdt infecties, ontstekingen. Komt vooral voor in steenvruchten zoals abrikozen en nectarines.
  • Vitamine E: Versterkt de immuniteit, het gezichtsvermogen en stimuleert een gezonde huid. Deze vind je terug in bessen en kiwi's.
  • Kalium: Ondersteunt de bloeddruk, cardiovasculaire gezondheid en vermindert vermoeidheid. Kalium vind je in de meeste vruchten, bv in bananen, sinaasappels, honingmeloen en abrikozen.
  • Vezels: Voedingsvezels verbeteren de darmflora en handhaven de bloedsuikerspiegel. Het eten van vezels heeft een positieve invloed op de algemene gezondheid. Vezels worden in de meeste vruchten aangetroffen, appels, bananen, sinaasappels, aardbeien en frambozen.

 

Een natuurlijke en gezonde manier om het energieniveau te verhogen.

Het is geen geheim dat Belgen dol zijn op koffie. Vaak zien we koffie als een manier om ons energieker te doen voelen. Maar er zijn gezondere opties die het zelfde effect hebben. Denk maar aan fruit, fruit bevat gezonde suikers die ervoor zorgen dat jij je de hele dag energiek voelt.

Wist je dat het eten van een appel je zelfs meer energie geeft dan een kopje koffie? Nog reden te meer om die fruitmand op het werk te behouden of in te voeren.

Maakt het spijsverteringsstelsel voorzichtig wakker

Fruit eten als ontbijt is een uitstekende manier om je spijsvertering op gang te trekken. Bessen of citrusvruchten zullen het spijsverteringsstelsel en de stofwisseling zachtjes uit de slaap halen, zonder energie te verspillen aan het verteren van vettig eten.

Houdt ons tegen om ongezond te snacken

We ervaren het allemaal wel eens. Dat namiddagdipje waarbij je snel naar een ongezonde snack wil grijpen. Het komt voor bij iedereen, maar wie een lekkere fruitmand op kantoor heeft staan is sneller geneigd toch een stukje fruit te eten. Dat is natuurlijk de betere keuze! Fruit zoals appels, peren en frambozen geven je een voldaan gevoel zodat de honger verdwijnt en de drang naar ongezonde snacks verminderd. Het hebben van kantoorfruit is de beste manier om die ongezonde snackgewoontes te verslaan!

Onze fruitmanden ontdekken?

Bestel onze fruitbox vandaag nog!