Seizoensfruit: herfst fruit

Vers fruit is het lekkerst als je rekening houdt met de seizoenen. Je zal merken dat fruit beter smaakt tijdens het juiste seizoen én wanneer het lokaal geteeld is. Aardbeien smaken het best van april tot september, terwijl je kersen best in juni en juli koopt. Pruimen zijn op hun best in juli en augustus, terwijl je peren het best eet tussen september en maart. Natuurlijk houden wij hier rekening mee bij het samenstellen van uw fruitmand.

We leveren onze fruitmanden aan huis of op het werk. Ons fruit is niet alleen lekker, het zit ook boordevol vitaminen. Nu het kouder wordt kan je dat zeker gebruiken. Voorkom een herfstdip door het eten van overheerlijk en dagvers fruit.

Appelen en peren – Klassiekers van bij ons. Appelen en peren groeien bij ons natuurlijk in de herfst. Ze zijn ook gemakkelijk te eten op het werk. Met of zonder schil, appels en peren zijn het hele jaar door een groot succes, maar behoren eigenlijk tot de fruitsoorten die te vinden zijn in de herfst.

 

Kersen – Een ander seizoensfruit uit eigen land zijn kersen. Hoewel ze bij ons eerder tijdens de zomer groeien, vinden we ze in andere Europese landen ook in de herfst.

 

Citrusvruchten – Mandarijntjes zijn het meest gekend als het fruit dat de Sint uitdeelt, eigenlijk zijn deze, net als citroenen en sinaasappels vooral verkrijgbaar in de herfst. Sappige citrusvruchten kan je vooral terug vinden in het zuiden van Europa, bijvoorbeeld in Spanje.

 

Bessen – In de herfst kan je in de Belgische bossen terecht voor allerhande bessen.

 

Nectarines, pruimen & perziken – Het zuiden van Europa heeft heel wat fruitsoorten in de aanbieding tijdens de herfst, nectarines, perziken en pruimen zijn hier geen uitzondering op. Alleen op te eten of in een slaatje toe te voegen. Nectarines, perziken en pruimen zijn altijd een goede keuze in een fruitmand.

 

Kiwi –  Bij kiwi's heb je de keuze tussen heerlijke groene of gele kiwi’s. Je eet ze best leeg met een lepel, aangezien de schil (vooral bij de groene variant) niet zo lekker is.

 

Druiven – Net als kiwi’s, bestaan druiven in verschillende varianten: wit, rood en blauw. Druiven zijn zowel met of zonder pitten te verkrijgen. Dit fruit vind je in heel wat landen. Hoe lokaler je ze koopt hoe verser, en dus smaakvoller ze zullen zijn. Ook heerlijk in een lekker slaatje.

 

Zoals je ziet is er geen gebrek aan seizoensfruit in de herfst. Ook granaatappels en meloenen zijn op hun best tijdens de herfst. Bestel een fruitmand bij David en Elena en deel samen met je collega’s een heerlijk stukje seizoensfruit. Geniet van vers en smaakvol fruit boordevol vitaminen.

Onze fruitmanden ontdekken?

Bestel onze fruitbox vandaag nog!