Seizoen fruit: Zomerfruit - vol vitamines

Aardbeien, bessen, kersen, frambozen... de zomer is in het land en zorgt voor een groot aanbod aan overheerlijk zomerfruit. Zomerfruit is niet alleen lekker. Door de aanwezigheid van voedingsvezels en vitamine C is het ook nog eens super gezond.

Voedingsvezels zorgen voor een beter darmtransit en geven je een verzadigd gevoel waardoor je minder snel honger zal krijgen.

Vitamine C draagt dan weer bij tot je weerstand en helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer. Zwarte bessen, kiwi's en aardbeien zitten bijvoorbeeld bomvol vitamine C.

Aardbeien – Veruit het populairste fruit tijdens de zomer, lekker zoet en sappig. Aardbeien bevatten per 100gr meer vitamine C dan sinaasappels. Aardbeien bevorderen de weerstand en zorgen voor een gezondere huid.

 

Bessen – Bessen zijn rijk aan vitamine B1, C, ijzer en koper. Deze vitaminen en mineralen verbeteren het transport van zuurstof in het lichaam. Zuurstof is belangrijk voor de verbranding van voedingsstoffen en lichaamscellen. Van bessen krijg je dus meer energie!

Kersen – Kersen vind je in verschillende soorten. Niet alleen de kleur varieert maar vaak ook de smaak en het vruchtvlees. Kersen worden uit het vuistje gegeten. Let wel op dat het sap niet op je kledij terecht komt. De vlekken zijn moeilijk te verwijderen.

 

Frambozen – Frambozen zijn super gezond. Ze bevatten enorm veel antioxidanten. Ellagitannines zijn een krachtige anti-oxidant die het DNA beschermt tegen aanvallen van kankerverwekkende stoffen. Het eten van frambozen biedt een bescherming tegen schade van zonlicht, roken en milieuvervuiling. Frambozen zijn zeer fragiel. Best eet je ze zo snel mogelijk op. Wil je ze toch een dagje bewaren? Verspreid ze dan op een bord met keukenpapier en leg ze in de koelkast.

 

Perzik, abrikoos en nectarines - Steenvruchten als perzikken, abrikozen en nectarines zijn een bron van provitamine A. Provitamine A geeft deze vruchten hun herkenbare gele of oranje kleur. Het eten deze vruchten zorgt voor een verbeterde weerstand en stevigere botten, tanden en huid.

 

Mango – Mango's zijn rijk aan vitamine A en C. Vergeleken met andere vruchten bevatten mango's veruit de meeste vitamine A. Mango's komen oorspronkelijk uit India en zijn één van de oudst bekende vruchten. Mango's zijn verkrijgbaar in duizenden verschillende soorten.
 

Meloen – Watermeloen, cantaloupe meloen, galiameloen, Charentais meloen, Honeydew meloen, ... Er bestaan een heleboel verschillende soorten, allemaal even verfrissend tijdens de warme zomermaanden en bovendien rijk aan vezels en vitamine C.

Onze fruitmanden ontdekken?

Bestel onze fruitbox vandaag nog!