Wist je dat deze vijf groenten eigenlijk fruit zijn?

Het is soms misleidend wat dat nu eigenlijk groenten zijn en wat fruit. Technisch gezien is fruit het deel van een plant dat zaden bevat en dat ontstaan is uit een vruchtbeginsel. Groenten daarentegen zijn eerder de wortels of de bladeren van een plant en bevatten geen zaden. Dus, welke groenten zijn dan eigenlijk fruit?

 • Pompoen
  Pompoenen zitten vol zaadjes en tellen dus officieel als fruit. Het wordt soms zelfs in zoete lekkernijen gebruikt. Denk maar aan pumpkin pie! Pompoenen brengen ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Ze zitten boordevol vezels en het is goed voor je ogen. Daarnaast zou pompoen ook je risico op kanker verlagen.
 • Paprika
  Paprika groeit uit de bloem van een plant en bevat heel veel zaadjes. Het is dus heel zeker wel een fruit. Paprika draagt bij aan een gezonde huid en zorgt dat je lichaam beter ijzers opneemt.
 • Aubergine
  Aubergine is niet alleen een fruitsoort, het is ook een afstamming van de familie bessen. Een stuk fruit vol voordelen dus! Ze hebben een zuiverende werking. Doordat aubergine ook calcium bevat draagt het bij aan een gezond gebit en gezonde botten. Het is een fruit rijk aan vezels, en ook ideaal om groentechips van te maken!
 • Courgette
  Technisch gezien is een courgette net zoals aubergine een fruit dat boordevol vitamines en vezels zit. Courgettes groeien voort uit een bloem daarom worden ze onder de noemer vrucht geplaatst.  Maar in de culinaire wereld worden ze beschouwd als een groente omdat ze voornamelijk in hartige gerechten worden gebruikt.
 • Olijven
  Dat olijven fruit zijn is misschien wat onverwacht, maar het is echt zo. De pitjes in olijven tellen namelijk als zaad, waardoor het gerekend wordt als fruitsoort. Olijven zijn rijk aan tal van voedingsstoffen. Ze bevatten verschillende antioxidanten en oliezuur en fenolen. Zowel oliezuur als fenolen dragen bij aan een goede gezondheid van je gewrichten.

Onze groeten en fruit ontdekken?

Bestel vandaag nog je groenten en fruit bij David en Elena Fruits!